vrijdag 3 oktober 2014

Glass King in de praktijk

Vrijdagmiddag heb ik een paar uurtjes de tijd om de Glass King te testen. Ik gebruik mijn groene Luxor molen met 17/00 mm Maxima. Als ik op de stek arriveer is Marcel ook net aangekomen met zijn vlieghengels.Ik vis in eerste instantie met een spinner, maar vang niets. Marcel vangt ook niets met de streamers en moet vroeger stoppen met vissen.

Er is nog een andere visser aanwezig en die vist met een drop shot, een manier van vissen die ik nog nooit gedaan heb. Hij vangt tientallen baarzen achter elkaar vanaf de brug. Waarschijnlijk uit medelijden biedt hij mij aan om ook een dropshot van hem te gebruiken. Hij knoopt een eind loodje aan een onderlijn en een centimeter of 40 er boven knoopt ie dwars een dropshot haak. Een klein shadje maakt de dropshot compleet.


Glass King met Luxor


Dit was de dropshot die ik gebruikte:


Dropshot tuig

Nu vang ik tientallen baarzen achter elkaar vanaf de brug. Je laat het zaakje gewoon langzaam op de bodem op en neer huppelen en de baars grijpt toe. De meeste baarzen waren van onderstaand formaat:


Maar er zat ook een groter exemplaar tussen die ik niet aan de lijn naar boven durfde op te hijsen. Ik dirigeerde de baars naar de kant van de brug en mijn collega visser schepte hem. Na meting blijkt hij 38 cm te zijn:

Baars van 38 cm aan de dropshot.
Mijn collega visser ving ook nog een groter formaat baars en die heb ik ook vastgelegd:

Na een paar uur geef ik de dropshot terug aan mijn collega visser en na hem bedankt te hebben fiets ik naar huis.
Binnenkort ook maar een paar van die dropshot setjes kopen.

De Glass King van 50 jaar oud heeft kennis gemaakt met een hedendaagse vistechniek.

Jan
1 opmerking:

marcel neerhout zei

Mooie vissen Jan, ik ben er nieuwe streamertjes voor aan het binden, maar of ik ze voel aanbijten...meestal wel op zicht happen=hangen, maar dieper werkt dat niet.
Heb je geen lichter 'straffer' stokkie? Leuke visserij is dat, zag er leuk uit voor even..