donderdag 30 oktober 2014

Marcel: zes snoeken

¨Vanmiddag nog wat riet zitten breken daar, ik had er 6! en 1 zeelt.
De 1e 2 snoeken op een rozemeijer pookje met Fladen molen van John Schreiner en een Fireline exceed erop met Screamin devil van Spro eraan, ik wilde die grote snoeken van mijn verspeelde aas vinden, helaas klapte er gelijk een brutaal kleintje op en daarna een 70'er, beide in het water eraf getikt.

Toen met de FP 10gr. maar nu met Stroft GTM 20/00e, dat ging een stuk beter dan met de overleden Stilon waar geen rek meer in zat dus….)))-;

Hiermee pakte ik 3 snoeken en 1 zeelt, ook die in het water onthaakt, was op een 7cm 1 delig plugje met rateltje erin, vonden ze lekker. Alle vis ving ik in het grote gat in het riet.
Naast het riet even met de vliegenhengel en pakte ik er 1 van 80cm precies, helaas die grote snoeken met de pluggen niet meer gezien, alles was schoon bij de anderen in de bekken. Het water was wel erg helder weer, hier een korte impressie….¨


Marcel heeft vandaag, vrijdag, ook nog gevist:


¨Plak die er maar bij voor gisteren, lijkt het nog wat, deze kwamen wel vandaag binnen, baby snoekje op klein plugje en iets grotere op die 15cm vis van Spro.(ooit gevonden)
Schoot er na de foto vanzelf af, lekker hoor haha.¨


5 opmerkingen:

marcel neerhout zei

Tja die laatste snoek was wel grappig, zwom mee onder de kant en werd een spelletje van versnellen en hap/hangen, iets dergelijks maakte ik laatst mee vanuit de tuin, maar dan met een 90'er snoek die de streamer was gevolgd toen ik eigenlijk al de boel aan het opspoelen was, toen ook steeds meer versnellen onder de kant links en rechts, alles deed ze na..toen een felle ruk en schoof ze erover heen zo de lelies in en spoot toen het midden van de sloot op, helaas schoot ze los, was een beste. Maar als ik dát toen had kunnen vastleggen, had je een knaller van een hit op youtube zo helder!
Marcel.

Jan zei

Is het riet nog niet gemaaid?

jan

marcel neerhout zei

Nee, ik betwijfel of ze het sowieso wel gaan doen, is wel vaker zo gebleven in het verleden. Dus….zelf een schaar meenemen en plat trappen die boel.
Ik neem er morgen wel ff 1 mee.

Jan zei

Morgen gaan Wim en ik vanaf 1 uur. Het is eigenlijk te mooi weer en ik denk dat alle snoeken al een keer gevangen zijn.

Jan

marcel neerhout zei

Tja straks kun je alleen nog met zonker streamers met de Rapier ver werpen op plekken waar je met de vliegenhengel niet komt, de doodaas vissers zitten er ook al de hele week die opa's, waarom denk je dat dat riet zo plat is..?
Ik moet nog even knippen daar en naar een klus, ik zie jullie vanzelf wel.
Het zal taai zijn ja.