zondag 18 oktober 2020

Zaterdag 17 oktober 2020

Zaterdagmiddag gaan Wim en ik weer met de 5 grams FP spinhengel. Wim vist eerst met een twister en ik met een spinnertje.

Omstreeks half drie in de middag beginnen we. Het is zwaarbewolkt en er staat een zwakke wind uit het westen. Tegen de verwachting in krijgen we een paar buitjes op ons kop die door de geringe wind lang blijven hangen en ons behoorlijk nat maken.

Al bij mij tweede worp is het raak: ik krijg een aanslag en sla aan. Het is een snoek die meerdere malen door de slip gaat. Na meting blijkt ie 75 cm te zijn.




















Snoek van 75 cm.










Niet veel later is Wim aan de beurt: ook hij vangt een snoek.
























De snoek gaat weer retour.



























Dan verkassen we naar een andere stek. Wim gaat vissen met een streamer bij een water verbindingsbuis. Bij deze buis heeft Marcel meer dan 5 jaar geleden wel eens een 90+ snoek gevangen met de streamer op de vlieghengel. Ik vis een eindje verderop, maar zie dat Wim beet heeft. Ik loop naar hem toe en zie dat hij een forse snoek gehaakt heeft. Ik schep de snoek voor hem en hij past nauwelijks in het schepnet. De snoek blijkt na meting 94 cm te zijn en dat op een 5 grams FP spinhengel.





















Snoek van 94 cm.
























De snoek gaat retour.

















Uiteindelijk gaan we terug naar de stek waar we begonnen zijn. Ik draai mijn spinnertje binnen en vlak voor mijn voeten duikt ineens een snoekje op die vlak voor de kant blijft liggen. Snel gooi ik er een metertje overeen en draai de spinner binnen naar hem toe. Hij schrikt en verdwijnt met een flinke kolk. Ik gooi nog een paar keer op dezelfde plek en dan pakt hij de spinner alsnog. Het is een klein maar fel snoekje dat een paar keer door de slip gaat.














Dit was de laatste snoek en we gaan in de schermer huiswaarts.

 Zondag 11 oktober 2020

Vorige week zijn Wim en ik met de spinhengel gaan vissen. Wim had twee snoeken.












Tweede snoek gevangen door Wim



Ik zelf haakte een vis, die zich enorm verweerde. Het bleek uiteindelijk om een vals gehaakte zeelt te zijn van 54 centimeter.







Zeelt van 54 cm.