zaterdag 30 november 2013

Plug, spinner en streamer

Vandaag zijn Wim, Marcel en ik weer gaan vissen op dezelfde stek als vorige week. Wim vist met de 10 grams FP spinhengel met een spinner en streamer, Marcel met zijn Sage aftma 6 vlieghengel 10 feet met streamer en ik met de FP baitcaster light met een Izumi plug.

Als we omstreeks 1 uur beginnen krijgen we al gauw een bui op ons kop. Er staat eerst nog een flinke noordwesten wind en het is een graad of 8.
We beginnen op de plek waar we vorige week succes hadden, maar dat levert vooreerst niks op. We verkassen een paar keer en Wim en later ik krijgen een aanslag, maar die blijven niet hangen. Marcel vist door op de plek waar ik mijn snoekaanslag kreeg en zit op een gegeven moment muurvast aan de bodem. Hij slaat en een grote kolk verraadt een snoek die niet blijft hangen. Gauw gooit hij nog een keer iets rechts van de plek waar de snoek los liet en nogmaals grijpt de snoek toe en nu hangt hij. De snoek verzet zich hevig en na een korte dril kan Marcel hem landen. Na meting blijkt hij 70 cm te zijn. Een mooie maat voor een snoek aan de vliegenhengel. Snoek op vliegenhengel


Snoek van 70 cm gevangen aan de vliegenhengel.

We verkassen nog een paar keer en komen uiteindelijk weer op de plek waar we vanmiddag begonnen zijn. Daar haakt andermaal Marcel een snoek op een plek waar Wim en ik al tientallen malen vergeefs hebben geworpen. Na een korte, felle strijd wordt ook deze snoek vakkundig door Marcel geland. De weerhaakloze streamer laat zich eenvoudig verwijderen. Ook deze snoek blijkt 70 cm te zijn.


Marcels tweede snoek aan de vliegenhengel.
70 cm snoek. Het is al schemerig en daarom is de flits nodig voor de foto.

Kort na deze vangst, omstreeks half zes, is het zo donker dat we genoodzaakt zijn te stoppen.

Geen opmerkingen: