donderdag 9 mei 2013

Met de Fairplay brasemhengel op jacht

Vandaag gaan Wim en ik met de Fairplay brasemhengel vissen op een plek waarvan we weten dat er in het voorjaar massa's brasems, windes en voorns samentrekken. Het is half bewolkt met een matige westenwind. Het is een graad of 14.

Onderweg naar de stek kom ik langs een paar mooie paarden:Wanneer we op de stek arriveren zien we grote kolken langs de kant ten teken dat de brasems aan het paaien zijn.

Zoals gezegd vissen we beiden met de Fairplay Brasemhengel cobold en ik gebruik een 12/00 maxima lijn op een kleine Mitchell molen. We vissen met brood en voeren met een mengsel van brood en havermout.

Wim krijgt al snel beet en weet een winde van 50 cm te vangen. Dit was hem.


Winde in close up

Zelf vang ik een aantal blank- en ruisvoorns. Hieronder een kleine ruisvoorn:


Dan krijgt Wim weer beet en hij haakt een brasem van 50 cm die onder de paaipukkels zit:

Dan haakt Wim een brasem die later 51 cm blijkt te zijn:Dan gooi ik in en meteen gaat mijn dobber onder en ik sla aan. Ik verwacht een winde, maar het blijkt een grote brasem te zijn die zowaar door de slip gaat en even de lelies dreigt in te zwemmen. Ik kan dat gelukkig voorkomen en uiteindelijk kan ik hem scheppen. Hij blijkt 56 cm te zijn:

Brasem van 56 cm.
Brasem 56 cm.

Even later vang ik nog een brasem van 50 cm onder de paaipukkels. Zulke brasems voelen lekker ruw aan en hebben weinig slijm. Dat zou altijd zo moeten zijn.....


Paaipukkels.....

Dan haakt Wim nog een Winde van 51 cm:


Even later haakt Wim nog een brasem van 45 cm:
Ik vang nog een redelijke grote ruisvoorn:In totaal heeft Wim twee windes, een stuk of zeven brasems en een aantal ruisvoorns en blankvoorns.

Ik heb een stuk of vijf brasems en daarnaast een aantal blankvoorns en ruisvoorns.

Tegen zes uur houden we het voor gezien:

1 opmerking:

Anoniem zei

Mooie vissen hoor!
En wat een prachtige buiging van die brasemhengels.
Ik heb zelf ook een cobolt van 315 cm voor 12/00.

Groeten van Ton Hopmann.