donderdag 23 mei 2013

Marcel: carp on the fly.

Van Marcel kreeg ik nog een e-mail over alweer een karper op de vlieg. Gevangen in Vlaardenië.


"Ik had er weer één net, maar het bolletje lieten ze liggen, nu met nepworm en gelijk weg haha, volgende keer wat van die rode slangetjes inbinden van hengeltop rubber, soort bloedwormpje zal best werken denk ik…


Karper op de namaakworm.


Hier staat het filmpje: Filmpje karper op de vlieg

Groetjes Marcel."

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste heren u noemt zich sportvissers. Doch de fotos geven onbedoeld een totaal ander beeld af. Snoeken en karpers op de stoeptegels en ook niet prettig om te zien snoeken bovenop stoppels van riet en vastgelegd voor het nageslacht, tussen rondslingerende atributen varierend van tang tot meetlint.

Fair Play is meer dan een subliem buigende brasemhengel!

Met vriendelijke groet,
een Fair Play visser

Anoniem zei

Beste Fair Play visser,
ik onthaak de vissen zoveel mogelijk in het water, alleen dan is er geen foto....zal mij een worst zijn maar goed...nu ligt de karper even op het gras ipv tegels, die overigens wel ronde steentjes hebben hoor.
Wat zei u vroeger tegen uw vader met z'n stalen leefnetten? Of weet je dat niet meer, ik heb hem laatst nog gevonden het net, nostalgie!
Ik ben net bij John Schreiner geweest, ik kon geen onthaakmat vinden.....
Ik moet wel bekennen dat u gelijk heeft in sommige gevallen, echter ik maak veel ergere dingen mee op het OVM bijvoorbeeld, zeulen met een forel voor de foto, tot hij/zij niet meer wegzwemt...en dat voor een foto.
Maar om nu hele meters onthaakmatten en zuurstofflessen mee te gaan nemen in het vervolg, er zijn grenzen. Je hangt je Fair Play toch ook niet tussen electronische verklikkers met bluetooth zenders...?

M.vr.groet
Marcel

Anoniem zei

Beste Marcel,

Na de ondertussen verwijderde reactie van je maatje Jan was ik afgehaakt. Heb medelijden met zijn vrouw en kinderen. Of zoals in mijn geval ook kleinkinderen. Dat is toch wel erg leuk, opa zijn. Ouwe Jan Schreiner hechte daar ook waarde aan.

Terug naar het vissen dan maar. Vissen op forel in Nederland vind in maar niets hoor. Een klein matje is zo meegenomen. Verder moeten we het inderdaad niet te veel overdrijven cq doordrijven.

Dat jullie echte hengels maar diep mogen buigen.

Petri Heil,
Kees
Utrecht

Anoniem zei

Nog even inhaken op mijn vaders tijd, niets leefnet, in de zak. Met zes kinderen was iedere vis een welkom geschenk.

De tijden zijn veranderd en de wereld helaas ook. Het is onmogelijk om de aarde na te laten aan onze kinderen zoals wij hem van onze ouders kregen. De ideale wereld is de wereld uit de boeken van Jan Schreiner, ik heb ze aan flarden gelezen. Helaas mag ik ze van mijn vrouw niet op het nachtkastje onder handbereik bewaren. Jan boft maar met zijn vrouw, hij mag dat wel las ik.

Nu we de vissen niet meer op eten moeten we wel een goed voorbeeld zijn voor hen aan wie wij de aarde doorgeven. Respectvol omgaan met wat de schepper aan ons heeft gegeven. De aarde die wij mogen gebruiken, en de dieren die daarop leven.