zondag 14 oktober 2012

Op de snoek

Vandaag, zondag 14 oktober 2012, gaan Marcel, Wim en ik op de snoek op onze bekende stek. Gisteren, zaterdag, was vissen niet mogelijk door de regen.
Vandaag regent het ook, maar als we omstreeks 9 uur buienradar bekijken dan lijkt het omstreeks 10 uur droog te worden. Helaas blijkt in de praktijk dat we vanaf 10 uur de ene bui na de andere krijgen. Het is er bovendien nog eens berekoud bij, het lijkt wel januari. Op buienradar van 10:35 uur zijn de buien te zien die wij kregen. Wij visten ongeveer in het gele vierkantje.Buienradar zondag 14 oktober 2012 om 10:35 uur. Volop buien.

Marcel krijgt als eerste een aanslag op zijn Izumi 4 play plug, maar mist die. Even later krijgt hij weer een aanslag en dit keer is het raak. De FP 10 grams cobold wordt door de snoek flink krom getrokken. Hier een  filmpje van het laatste deel van de dril: Dril snoek van 70 cm


De snoek blijkt 70 cm te zijn, best groot voor ons water.


Opmeten van de snoekHij blijkt 70 cm te meten.Even nog een close up van de snoek.


De snoek krijgt zijn vrijheid terug.Even later vangt Wim nog een snoekje van ongeveer 50 cm.Snoek van ongeveer 50 cm van Wim


De buien in combinatie met de zon leveren nog een mooi plaatje op:


Regenboog.


Marcel vangt nog een snoek van omstreeks 60 cm die hij in het water onthaakt.


Snoek 60 cm

Onthaken in het water.


De snoek is onthaakt en zwemt weg.


Ik zelf vang helemaal niks. Ik viste met de FP 10 grams grafiet in combinatie met een groene Luxor werpmolen.

Groene Luxor molen onder FP 10 grams grafiet.


Omstreeks half twee gaan we, koud tot op het bot, huiswaarts. Lekker naar de warme kachel.

Update: Marcel is later op de dag nog teruggeweest en heeft nog een snoekje van 50 cm gevangen. Dit was hem:


Op de valreep gevangen door Marcel: snoekje van ongeveer 50 cm.


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooie plaatjes Jan, het was leuk maar erg koud en nat, had het kleine slootje met de rapier nog willen uitkammen.
Even 3 uurtjes gewerkt in R'dam en net nog een uurtje gegooit leverde een 50cm snoekje op, maar het begon weer eens te regenen.

Marcel

Anoniem zei

Jan, dinsdag na 5'en nog ff gegooit, 2 gevangen 60+65cm en 1 gelost, waaide enorm hard, lag bijna in de tuin daar. Weekend ziet er mooi uit.

Marcel

Jan zei

Gevangen met de Izumi of spinner?

Jan

Anoniem zei

Izumi, de eerste trok mijn fleurhaak doormidden, was ff zoeken naar de restanten van de haak in zijn mondhoek, de 2e verspeelde ik aan het ontbreken van de haak erachter, daarna de zilveren Izumi eraan en de laatste kwam binnen. Was toch maar weer in een half uur tijd.
Er stond zoveel wind dat ik makkelijk met de 2gr Rapier.icm streamer de tuin in had kunnen gooien vanuit de verste hoek. Het lijkt alsof je vuil pakt met Stylon over die grote afstand, met NanoMeuk is het kaboem die aanbeet, wel leuk, totdat het rafelt....
Ik hou het bij Stylon, wel zo veilig.
Marcel.