zondag 21 oktober 2012

Bloody, muddy SundayVandaag gaan Marcel, Wim en ik weer met de spinner op snoek. We starten omstreeks 10 uur op onze bekende stek. Was het gisteren windstil en zacht, nu staat er een krachtige noordenwind die het onaangenaam maakt. Marcel vist eerst met zijn FP rapier, maar stapt later over op zijn FP cobold 10 grammer i.v.m. de sterke tegenwind. Wim vist met een FP cobold 8 grammer en ik met de FP 10 grams grafiet van 250 cm. Marcel begint met een streamer en later met een Rapala 11 cm jointed oranje plug. Wim vist met een streamer en ik met een Salmo plug.


Nadat Wim een snoek heeft gevangen, haak ik een snoek op de Salmo plug. Wanneer de snoek is uitgedrild pak ik hem achter de kop en wil hem op het natte gras leggen. De snoek schudt echter hevig waardoor de Salmo plug losschiet uit de snoekbek en één van de dreghaken zich diep in mijn linkerduim boort: de haak zit er inclusief weerhaak tot in de ronding in. Oef! Ik probeer eerst met een arterietang de haak uit mijn duim te trekken, maar hoe hard ik ook trek, hij blijft muurvast in mijn duim zitten. Ik pak een grotere krombek tang en trek uit alle macht en dan komt de haak los. Ik hoef gelukkig niet naar het ziekenhuis.

Marcel had nog een foto gemaakt van de snoek, die een opvallende snavelbek had. Marcel heeft deze snoek al eerder gevangen. In alle consternatie hebben we hem niet gemeten, dit was hem:
Snoek met "snavelbek".


Niet veel later haak ik andermaal een snoek en deze keer kan ik de snoek pakken en hem in het natte gras leggen. Hij blijkt 60 cm te zijn.Snoek op de FP 10 grams grafiet 250 cm met Salmo plug.

Snoek van 60 cm.


Snoek 60 cm.Wanneer de snoek onthaakt, gemeten en gefotografeerd is, wil ik hem in het water terugzetten. Op weg naar het water zak ik weg in de modder en val ik languit in de modder met mijn hoofd  in het water. Ik zit van onder tot boven onder de modder tot grote hilariteit van Wim en Marcel. Ik heb er een pijnlijke, gekneusde linkerpink aan overgehouden. Je hebt van die dagen…….

Even later vangt Marcel nog een snoek op de Rapalaplug. Hij gaat ongemeten terug.Marcel pakt een snoek.
Gevangen aan de Rapala jointed 11 cm.
We besluiten het even later op de grotere plas te proberen. Al gauw haakt Wim een snoek die een paar keer flink door de slip gaat. De streamer blijkt buiten de bek gehaakt waardoor de snoek niet zo goed te sturen is en daardoor wilder is. Uiteindelijk kan Wim hem scheppen en hij blijkt 73 cm te zijn.
Wim met een flinke snoek.De snoek blijkt 73 cm te meten.Even later krijg ik een flinke aanslag op mijn Salmoplug en ik zet de haak. Een flinke snoek blijkt de plug gepakt te hebben en hij gaat een aantal keer flink door de slip. Uiteindelijk kunnen we hem scheppen en hij blijkt 75 cm te zijn:Snoek van 75 cm.Dan is het de beurt aan Marcel: hij staat een paar honderd meter verder en getuige de sterk gebogen 10 grammer heeft hij een flinke snoek erop. Wim en ik spoeden ons erheen en als we arriveren heeft Marcel de snoek al geland. De met een Rapala jointed 11 cm gevangen snoek blijkt 78 cm te meten.
Dit was de mooi getekende snoek.
Snoek van Marcel: 78 cm.Snoek van Marcel: 78 cm.
Omstreeks één uur begint het te regenen en gaan we huiswaarts.


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoe gaat het met je pink Jan?
Wel leuk die tijden op je cam, 3 flinke snoeken in een kwartier en massief en sterk, best stekkie daar!

Marcel

Jan zei

Pink is tweemaal zo dik en helemaal paars en nauwelijks te buigen.

Jan

Anoniem zei

Pfff sterkte ermee, heb met je te doen hoor brr die haak....
Dat wordt sparen voor een bellyboat, lijkt mij een mooie plas ervoor en mooi voor het ovm, xtra vliegen in 1 klap dus (-;
Marcel
Tot de volgende keer, neem maar ff rust ouwe...

Jan zei

Van die haak voel ik helemaal niks meer. Hopelijk krijg ik er ook geen tetanus.

Jan