zondag 2 februari 2014

Zaterdag 1 februari 2014: op jacht naar snoek

Vandaag zijn Wim, Marcel en ik weer op jacht naar snoek. Marcel zoals gewoonlijk met zijn orvis aftma 8 streamervliegenhengel en Wim en ik met Fairplay spinhengels met kleine pluggen. Marcel heeft een grote, groene streamer gemaakt met twee haken erin om missers te voorkomen.

De afgelopen nacht en in de ochtend heeft het flink geregend, maar als we omstreeks 1 uur beginnen is het droog. Met een graad of 7 doet het zelfs een beetje voorjaarsachtig aan. Er staat wel een stevige zuiden wind.

We beginnen in de driehoeks vijver waar het water nog steeds erg troebel blijkt. Wim weet daar een snoekje te vangen:We verkassen al snel naar een gedeelte waar het water minder troebel is, maar de snoek geeft hier niet thuis. We verkassen naar de grote plas en daar weet alweer Wim een snoek van 62 cm te vangen: de snoek grijpt de plug ver van de kant:Snoek 62 cm. van Wim

Snoek gaat weer terug in zijn element.Marcel en ik werpen ook hier zonder resultaat, zelfs de bijna traditionele volgers laten verstek gaan: we zien geen enkel teken van leven.
Na een paar uur hier gevist te hebben gaan we met opgetuigde hengels op de terugweg. Bij de twee stek van de dag weet Wim nog een snoek te verschalken, zijn derde van de dag:


Horloge tijd en cameratijd kloppen.


Marcel en ik zijn en blijven visloos zonder enig teken van snoek gezien te hebben.

Geen opmerkingen: