zaterdag 25 januari 2014

Met twee man op de snoek

Vandaag gaan Wim en ik op de snoek. Marcel heeft andere verplichtingen en gaat niet mee.
Wim gaat met zijn FP 2 grams rapier en ik met de FP grafiet 5 grammer. Het is gemeen koud met een forse zuidoostenwind. De verwachting is dat het in de loop van volgende week gaat winteren dus volgend weekeinde zit vissen er waarschijnlijk niet in. Mede met dit in het achterhoofd gaan we vandaag toch vissen.

De laatste sessies bleek dat de snoek het grotere kunstaas vaak niet goed pakte en daarom willen we kijken of de snoek aan kleiner kunstaas beter te vangen is.

Marcel was de afgelopen week nog langs ons viswater gereden en had gezien dat ze de sloten aan het uitbaggeren zijn. Dit veroorzaakt natuurlijk erg troebel water. Marcel had het baggeren nog gefotografeerd vanuit de auto:

Baggerwerkzaamheden op onze stek.


Wanneer ik omstreeks één uur als eerste op onze stek arriveer kan ik alleen maar constateren dat het water inderdaad net zo troebel als sterke koffie is. Ik probeer toch een paar worpen, maar heb er weinig vertrouwen in.
Ik probeer het in de zeer smalle slootjes aan de andere kant van de weg, waar niet gebaggerd is en het water helderder is. Dit is het slootje:


Inmiddels is Wim ook gearriveerd en kijkt toe als ik het kleine spinnertje vlak bij het muurtje gooi. Het spinnertje heeft amper een meter afgelegd als we een snoek op het spinnertje zien aanvallen. Ik sla aan en de snoek hangt.
De snoek kan natuurlijk geen lange runs maken in het smalle slootje.


Na een korte dril kan Wim de snoek, die een centimeter of 60 is, scheppen. Na wat foto's gaat de snoek weer terug.

Ik maak nog een paar worpen in het kleine slootje, maar hier ben ik natuurlijk snel uitgevist. Toch opvallend dat zulke kleine slootjes ook snoek bevatten.

We besluiten verderop te gaan waar het water helderder is. Deze stek levert geen enkele aanslag op en we verhuizen naar de grote plas.

Zowel Wim als ik krijgen weer een volger achter het kunstaas aan: de snoek tikt bij mij de spinner een keer aan en zwemt mee tot aan de kant vlak voor mij voeten. Ik haal de spinner nog diverse keren langs de duidelijk zichtbare snoek vlak voor mijn voeten, maar de snoek doet wel pogingen het spinnertje te pakken, maar het lijkt net of de snoek niet echt trek heeft. Uiteindelijk haakt de spinner even aan zijn rugvin en de snoek is weg.

Wim maakt iets soortgelijks mee.

Inmiddels is het half vijf en voelt het steeds kouder aan. We besluiten maar te stoppen voordat het gaat regenen.


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou ja, ik stond tussen 3-4uur bij de baron te vernikkelen van de koude, na 4'en kwamen er kleine spatjes, niets gezien overigens….wel pijn mijn vingers brrrr. Leuk dat snoekje van de 'buren'!
Ik dacht ik hoor nog wel iets….

Marcel.

Jan zei

Had begrepen dat je op Daniel moest passen en daarom niet mee kon.

Jan

Anoniem zei

Da's tot 1 uur, 11 uur ging niet lukken.
Volgende keer beter!
Maandag had ik 1 forelletje op het OVM, vrijdag slechts 1 aanbeet.

Marcel.