zaterdag 18 januari 2014

Drie man op de snoek

Vandaag gaan Marcel, Wim en ik weer op de snoek. Marcel zoals gewoonlijk met vlieghengel en streamer en Wim en ik met Fairplay spinhengels. Wim gebruikt als eerste instantie recent aangekochte streamers en ik zoals vaker de laatste tijd een Salmo plug en  Ishumi 4 play plug. Ik heb ook nog mijn FP baitcaster ultralicht bij me.
De wind is zuidoost en matig en het is een graad of 8.

We beginnen in de driehoeksvijver, maar zien amper teken van snoek. Ik probeer nog de kleinere slootjes langs de weg, maar dat levert niet meer op dan een enkele misser van een klein snoekje: hij tikt tot tweemaal toe de Salmoplug aan, maar zet niet door.

We verkassen een paar keer en komen uiteindelijk in de grote plas uit. Wim die de streamer heeft verruild voor een kleine, zinkende plug weet een snoek te haken. De snoek pakte zijn plug nu eens ver van de kant en na een korte dril weet Wim de snoek te scheppen. Hij blijkt 72 cm te zijn.

Wims snoek van 72 cm.
We vissen nog een paar uur door, maar meer dan een enkele volger zien we niet. Bij mij zie ik een snoek van rond de 60 cm de Izumi plug tot vlak bij de kant volgen, maar niet toe grijpen. Marcel probeert ook deze snoek te verleiden met twee verschillend gekleurde streamers maar de snoek geeft niet thuis.
Omstreeks 5 uur houden we het voor gezien.

2 opmerkingen:

spinner zei

Toch weer een mooie dag,met je vrienden op pad,en weer vis vangen,mooier kan niet toch?
gr andre

Jan zei

Hallo Andre,

Heb je helemaal gelijk in. Je hoeft geen grote aantallen snoek te vangen en als Marcel en/of Wim een snoek vangen dan geniet ik even zo goed mee, ook al vang ik zelf niks.

Jan