zondag 12 januari 2014

Met streamer en plug

Vandaag, zaterdag 11 januari, gaan Marcel, Wim en ik weer op de snoek. Er staat een stevige wind waardoor de plannen om alle drie met de vliegenhengel te gaan worden afgelast: alleen Marcel gaat toch met de vliegenhengel. Hij lijdt aan Vliegeritus permanentus zoals Jan Schreiner dat ooit noemde.

's Morgens regent het, maar als we omstreeks één uur beginnen is het zowaar droog en schijnt zelfs de zon. We beginnen in de driehoeksvijver waar Marcel al snel een snoek van omstreeks 70 cm weet te haken met de streamer en Wim maakt er foto's van:
Marcel heeft de dril ook nog gefilmd: Snoek van 70 cm

Wim weet ook nog een snoek te vangen maar omdat hij lang bezig was om de diep zittende plug te verwijderen heeft hij geen foto van de snoek. Hij was omstreeks 50 cm.

Ik ben inmiddels uitgeweken naar smallere slootjes en daar weet ik een snoekje van ongeveer 45 cm te vangen. Ik ben vergeten de onthaaktang mee te nemen uit mijn tas die nog aan de fiets zit dus ik moet met mijn handen de dreg van de Salmo plug uit de bek van het snoekje halen. Uiteindelijk lukt het en om het diertje verder ongemak te besparen zet ik hem zonder foto snel terug. Eenmaal in het water schiet het snoekje als een speer weg.
Even later weet ik nog een snoekje te vangen, die iets minder klein is dan de eerste:
Het houdt allemaal niet over ondanks dat ik het toch wel goed snoekweer vind. We verkassen nog een paar keer.
We eindigen in de grote plas waar alleen Marcel nog een grote snoek op de streamer verspeelt.


1 opmerking:

Anoniem zei

Leuk die foto's van Wim!
Vandaag in de tuin bezig geweest en diverse camera's opgehangen tegen de oostelijke invasie...en gevist natuurlijk! Niet zonder succes weer gelukkig, ze trapten er weer in. 2 snoeken op de kant van 90 en 82cm, ik zit wel wat in elkaar zo, ook de GoPro nog even onder water laten uitzwaaien, ben benieuwd..

Marcel.