woensdag 2 mei 2012

Marcel op het OVM: 5 kleine regenbogen


Marcel schreef:

"Ik hoorde vandaag dat ik gisteren beter op het OVM had kunnen staan, ik was er net, er werd toen flink gevangen aan de kade.

Net er nog even gestaan en ik had 5 kleine regenbogen op de droge vlieg aan de kade, dus geen natte schoenen/pak. Mijn buurman was al langer bezig, die had er wel 15 en een mooie bruine forel.

Wel veel discussies gehad met of het wel of niet mag op de kade/steiger, ik dacht van niet, de collega's zeiden van wel mits geen duikers. Een boze Engelsman wist wel zeker dat het niet mocht ivm de uitzetters, die zouden blijven hangen daar. Maar wat als er een bellyboat voor de kade ligt....?"

Groeten Marcel.
7 opmerkingen:

Jan zei

Hallo Marcel,

Mooi gedaan! Mogelijk vang je nu wel nu er minder vissers zijn dan door de weeks. Volgens mij mag je in november niet vissen op de plek waar de forellen zijn uitgezet, dus die engelsman was was denk ik abuis.

Wel een internationaal water dat OVM met engelsen, duitsers, belgen.

Mocht je er nog een uitgebrieder verhaal bij hebben dan e-mail je het maar, ik plaats het wel.

Wie is die man op de onderste foto?

Jan

Anoniem zei

Nou de Engelsman had wel gelijk, er zijn begin april een berg bruine/beekforel uitgezet op die plek, maar dat is 2 weken geleden inmiddels.
http://www.sportvisserijnederland.nl/sportvissers/actueel/4288/foreluitzet_in_oostvoornse_meer__video.html
Het was wel leuk hoor, al wilde ik met een nimf de bak in voor die kleintjes, onder het mom van 'beter iets dan niets', nu moest ik de lijn weer omschakelen naar drijvend.
Die kleintjes hebben helemaal die mooie kleuren niet van vorige week de grotere, het is dat ze stippen op de staart hebben, anders wist ik niet wat het was.

Marcel.

Anoniem zei

He ik kan niet editten, maar die onderste man is André uit Oostvoorne, aardige lokale man dus, je zou eigenlijk zijn nummer moeten hebben zo van 'bel eens als het feest is'

Jan zei

Je hebt dus regenbogen gevangen op de plek waar twee weken geleden beekforel is uitgezet. Merkwaardig.

Als je vis netjes behandeld en terugzet is er niks aan de hand vind ik.

Ga je morgen weer?

Jan

Jan zei

Dat niet kunnen editten is inderdaad vervelend, ik zie altijd tig taal- en schrijffouten achteraf die ik niet meer kan herstellen.

Jan

Anoniem zei

Ja ik zou wel willen en kunnen, maar het schijnt pestweer te worden én ik heb geen regenjas, ik was net al doorweekt! Wat een nepvisser he....

Ondanks dat de forellen daar flink paaien, komt er nooit broed uit wegens het zoutgehalte ofzo, het is dus zaak om ze terug te zetten. De vis die er soms wordt uitgezet is allemaal sponsorwerk.
Er zat een oudere man bij mij te kijken en vroeg of de visjes té klein waren!? Die moeten toch de pan in?....grrr.
Als je tot na zonsondergang doorvist, wat 2 uur mag, dan wordt je vaak gecontroleerd en kan de auto open, een ieder die erna nog vist(stropers) gaat op een flinke bon, maar ja, dan is de vis al dood.

Marcel.


Marcel.

Anoniem zei

Het was weer productief en gezellig vandaag, zag nog een meeuw een zwakke forel pakken uit het water, waarschijnlijk een 'slikker' die achter de dam gevangen was, zag hem al drijven, gelukkig weer zo'n rot 'pijltjes vretende' meeuw minder straks. Wat een krengen zijn dat in de stad, jammer van de forel.

Marcel