zondag 22 februari 2015

Niet gehaakt toch gevangen

Vandaag, zondag, gaan Wim en ik weer met de 5 grams FP grafiet spinhengels achter de snoek aan. Ik gebruik ditmaal een Pelican 50 met 12/00 Maxima en een klein spinnertje. Wanneer we omstreeks twee uur beginnen is het vrij zonnig met een stevige zuidenwind. Het is een graad of zes. We vissen eerst in de driehoeksvijver, waar het water net als gisteren erg troebel is. Wim krijgt hier een aanslag, ik krijg geen stootje. Na een uurtje besluiten we naar onze tweede stek te gaan, maar ook daar geeft de snoek niet thuis.


Bizar
Op de laatste stek aangekomen maak ik een paar worpen schuin langs de kant. Bij de derde worp krijg ik een aanslag en ik sla aan. In eerste instantie lijk ik vast te zitten, maar dan komt er beweging in: ik heb een vis gehaakt. De vis blijft eerst onzichtbaar en zwemt heen en weer zonder door de slip te gaan. De vis reageert anders dan een snoek en ik vermoed eerst een karper te hebben gehaakt. Dan zie ik de vis even aan de oppervlakte en het is toch een snoek. Wim maakt wat foto's en ik weet de snoek naar de kant te krijgen. Dan zie ik tot mijn schrik dat de haak van mijn spinnertje los buiten de snoek bek hangt! De snoek heeft het spinnertje aan de zijkant aangevallen en de snoek heeft het spinstangetje dwars in de bek zodat aan de ene kant het antikinkloodje buiten de bek hangt en aan de andere kant hangt de haak los buiten de bek van de snoek. De snoek hoeft alleen zijn bek open te doen en hij is los! Wim legt vlug zijn fototoestel weg en weet de snoek te scheppen. De snoek is gevangen zonder dat hij de haak in de bek heeft gehad. Dat hebben we nog nooit meegemaakt. Onthaken hoeft niet want de haak zit niet in de snoekenbek. Hij blijkt 74 cm te meten. Na wat foto's gaat hij weer retour.


Bovenaan het antikinkloodje onderaan de haak.

Het gebruikte spinnertje.We vissen nog een uur verder en Wim krijgt nog een paar keer een snoek er op, maar ze blijven niet hangen. Omstreeks kwart over vijf gaan we weer huiswaarts.

3 opmerkingen:

marcel neerhout zei

Grappig gedaan die bovenste foto's, ik raakte in de war met kijken waar dat nou was hihi. en nu nog...

Jan zei

Is een nieuwe stek :)

marcel neerhout zei

hihi stom gezicht hoor, leuk gedaan.
ouwe......