zaterdag 21 september 2013

Nieuw record op de Fairplay 5 grams grafiet.

Vandaag gaan Marcel, Wim en ik weer op baars en snoek. Wim en Marcel gebruiken de Fairplay rapier en ik de Fairplay 5 grams grafiet. Ik gebruik ditmaal de Pelican 50 gevuld met minder dan 50 meter 12/00 Maxima nylon. Dat dit nog maar net voldoende is ervaar ik later. Ik gebruik een klein spinnertje.


Pelican 50 met 12/00 Maxima nylon.

Het is half tot zwaar bewolkt met een zuiden windje bij een graad of 19.
We beginnen in de smalle slootjes en Marcel vangt al snel een aardige baars.

Baars gevangen door Marcel.

Verder is het niet veel, waarschijnlijk door het troebele water als gevolg van het kroos vrij maken van de slootjes afgelopen vrijdag.
We besluiten de grotere sloot  te proberen. Onderweg daar naar toe zien we een vliegvisser(van 77 jaar!) die aan het vliegvissen is met een nimf op voorn. Als wij arriveren heeft hij een voorn gehaakt die onmiddellijk door een snoek wordt gegrepen. Wonder boven wonder belandt de nimf in de bek van de snoek en met de hulp van Marcel wordt de snoek geland. Ik heb dit nog gefilmd: Snoekdril op nimf hengel.


Dan gaan wij zelf spinnen in de grote sloot en even later voel ik een aanslag op mijn spinnertje en sla aan. De snoek neemt meteen een lange run en ik zie het witte opvulgaren onder mijn nylon te voorschijn komen. Als dat maar goed gaat. Ik heb weinig vat op de snoek en de snoek neemt nog diverse lange runs en blijft onzichtbaar. De snoek gaat door diverse kroosbedden heen en mijn lijn is gedrapeerd met kroos. Wim maakt nog een paar foto’s van de dril.Uiteindelijk kan ik hem onder de kant krijgen, maar het kost moeite om hem omhoog aan het oppervlakte te krijgen. Uiteindelijk lukt het en kan Wim hem scheppen. Het is een lange, niet zo dikke, snoek die na meting 93 cm blijkt te zijn. Een nieuw record voor mijn FP 5 grams grafiet. We maken nog wat foto’s en zetten dan de snoek terug.


Snoek 93 cm aan de FP 5 grams grafiet, 12/00 Maxima.De snoek gaat weer terug in zijn element:

Wim zet de snoek terug.
Met een flinke slag met de staart herneemt de snoek zijn vrijheid.


We vissen nog verder en verspelen nog een paar snoeken. Ik vang nog een kleine baars.

Omstreeks half zes stoppen we.


1 opmerking:

Peter Linzell zei

Hoi Jan ,

93 cm snoek op 0, 12 mm Maxima = RESPECT!

Gr,
Peter