zaterdag 14 september 2013

Na regen komt…….. nog meer regen.

Vandaag gaan Wim, Marcel en ik met de spinhengel op baars en snoek. In eerste instantie wilden we om een uur beginnen, maar de regen was speelbreker. Het wordt twee uur. Wanneer ik met de fiets naar onze stek rij wordt ik behoorlijk nat van de regen. Er staat een matige tot vrij krachtige westenwind en het is een graad of 17. Vorige week donderdag en vrijdag was het nog tegen de dertig graden. In de afgelopen week zijn er tientallen milliliters regen gevallen.

We beginnen op onze bekende stek, waar de kanten goed bereikbaar zijn omdat het riet reeds gemaaid is. Het water is redelijk vrij van kroos, maar het water is erg troebel.

De gemaaide stek.


We vissen hier ongeveer drie kwartier, maar krijgen geen stootje. We verkassen naar de kleinere slootjes die wel meer kroos bevatten.Al snel vangen we kleine baars:
Zo vangen we ieder een stuk of vier baarzen. Marcel mist een snoek en vangt later een snoek van 50 a 55 cm op de Fairplay rapier met een Fairplay spinner:


Snoek gevangen door Marcel met de FP rapier.


Dan mist Wim nog een snoek op dezelfde plek waar Marcel zijn eerste snoek verspeelde. Vlak voordat we stoppen probeert Wim het nogmaals op die plek en nu vangt hij hem:

Wim met de FP rapier.


Het blijkt een nogal magere snoek te zijn:Mager snoekje.

Direct na deze vis stoppen we.Geen opmerkingen: