maandag 7 januari 2013

Zeehond met snoek

Van de site van WSV Blinckvliet te Zuidland heb ik onderstaande foto's gehaald. Het is een zeehond met een forse snoek in het Spui.
Dit verklaart wellicht de beschadigingen die sommige snoeken hebben.

Zeehond met snoek


Zeehond met snoek


Zeehond met snoek

Zeehond met snoek


De foto's staan hier Blinckvliet site


Van Marcel kreeg ik nog een link naar onderstaand bericht:

Op de site van DiveCenterOostvoorne staat een uitermate triest verhaal van duiker Anton over het gedrag van de beroepsvisser op het Oostvoornse Meer. Omdat de foto's op die site zo groot zijn dat het moeilijk is om de tekst en foto's te bekijken heb ik ze maar hier in dit bericht integraal overgenomen.

Vandaag duiken we bij de zoutwater inlaat iets ten westen van de Stormvogel, die overigens buiten werking staat en nemen een kijkje bij de fuiken die er vlaknaast staan. In de eerste zien we schollen, paling en forellen maar onderin de fuik ook veel dode exemplaren. De beroepsvisser laat zijn fuiken te lang liggen en haalt ze niet op tijd leeg waardoor het grootste deel dood gaat.
Als we verder rond kijken zien we de plek waar die de dode exemplaren overboord zet, de aanblik is walgelijk, als ik ze tel stop ik maar bij honderd. (zie foto) Er blijken naast grote schudwanden, die de vis naar de ingang van de fuiken leiden, tellen we drie grote fuiken en waarschijnlijk staan er meer. Aan deze onzin moet een einde komen, nu was het Oostvoornse goed op weg om weer een mooi biotoop te worden en één zo’n eikel verziekt het!! 
Hier wordt je droevig van en zwemmen maar verder naar het zuiden waar we dalen tot een diepte van 24 meter en terecht komen in een soort Canyon met monster grote veenblokken en wanden, eigenlijk is dit een hele mooie duikstek. We zijn inmiddels al een tijd onderwater en besluiten wat hoger terug te gaan, het zicht is hier magnifiek en de bodem is een heuvellandschap. We zijn er woensdag weer. groetjes Anton.Hier zit gewoon forel bijDit is wel heel bizar: er wordt daar, zeer terecht, streng gecontroleerd bij de sportvissers en dan laten ze een beroepsvisser maar zijn gang gaan.

Link naar de site: OVM fuiken


1 opmerking:

Anoniem zei

Jan, ik heb nog geen zeehond gezien bij de Baron, maar ik begrijp inmiddels dat het van muskusrat klemmen komt.
Bizarre foto's zeg, gave beesten die zeehonden, je ziet ze bijna dagelijks naast het OVM oftewel de maasvlakte.

Nog een link over moordpartijen.... http://www.vnv.nu/admin/modules/sites/site.php?id=0&mod=7&top=2&art_id=50dc4c5156b45&startrow=0

groetjes Marcel.