zondag 6 januari 2013

Zaterdag 5 januari 2013

Vandaag gaan Wim en ik op de snoek en baars met onze 5 grams Fairplay grafiet spinhengels. Wim gebruikt in eerste instantie een streamer, ik een zelf gemaakt spinnertje.

Marcel komt ook nog even langs om te kijken. Hij is de laatste tijd meer bezig met vliegvissen in o.a. het Oostvoornse meer. Hij heeft er o.a. onderstaande platvis gevangen gewoon met de vlieg in de bek.

Platvis van Marcel op de vlieg in het OVM

We beginnen in de smalle sloten langs de Zuidbuurtseweg. Ondanks dat het zacht is voor de tijd van het jaar, een graad of 9, voelt het koud aan. Bovendien motregent het nog eens.

De vangsten houden niet over: ik vang een paar baarsjes, maar Wim krijgt geen stootje op zijn streamer. Na een uur of zo stapt Wim over op een tandemspinnertje.
Op een gegeven moment krijg ik een tik op de spinner: ik sla, maar voel niks. Na nog een paar worpen op dezelfde plek krijg ik weer een tik en nu hangt de snoek een paar tellen, maar schiet los. We onthouden de plek waar dit gebeurde: we'll be back!
Wim vangt even later een klein snoekje dat voor zijn afmetingen nog heel wat strijd geeft. 


Snoekje aan de FP 5 grams grafiet

Snoekje van een centimeter of 40.


We vissen de sloot verder af en vangen nog een paar baarsjes. Wanneer we teruglopen komen we weer langs de plek waar ik een snoek verspeelde. We gooien een paar keer en nu haakt Wim hem, maar ook bij hem schiet de spinner na enkele seconden uit de snoekbek. Deze snoek was een voorzichtige eter blijkbaar.

We gaan nog in een grotere plas, maar daar is het water erg troebel en vangen dan ook niets meer.

Omstreeks 5 uur stoppen we.

Geen opmerkingen: