maandag 6 augustus 2012

Maandag 6 augustus 2012: op de harder

Zaterdag 4 augustus ben ik met de spinner achter de winde aangegaan in de Nieuwe Waterweg. Het resultaat was een verspeelde vis en twee spinners kwijtgeraakt aan de stenen. Op de laatste plek waar ik een spinner verspeelde zag ik een paar harders zwemmen, daar moet ik het eens proberen.

Maandag 6 augustus 2012 op de harder.
's Morgens regent het weer eens voor de verandering, maar de verwachting is dat het 's middags droger zou worden. Om half twee 's middags vallen er nog steeds buitjes, maar als het even droog is waag ik het er op.
Er staat een vrij krachtige zuidwesten wind en als ik op mijn stek arriveer begint het weer te regenen. Ik zoek beschutting achter een paar bomen en tuig daar mijn hengel, FP Brasem cobold 375 cm met Abu Eon 3601 reel, op. Binnen een kwartiertje is het droog en dat zou het ook blijven. Ik vis op de plek waar ik afgelopen zaterdag een spinner verspeelde aan de keien en waar ik harder zag zwemmen. Hier een video van mijn stek: Stek aan de Nieuwe Waterweg

Omstreeks kwart over twee voer ik wat geweekt brood en begin te vissen. Al na vijf minuten gaat mijn dobber schuin weg en sla ik aan: een flinke harder die na enkele seconden los schiet. Dit is flink balen.
Ik vis door en vang een grote winde. Even na drie uur gaat mijn dobber weer schuin onder en sla ik aan: harder en zo te zien een grote! De harder neemt eerst een flinke run recht van mij af en buigt dan sterk naar links naar een paar grote keien die in het water liggen. Ik loop er snel naar toe en trek met de hengel richting de keien en als tegenreactie zwemt de harder van de keien af. De harder neemt nog een paar flinke runs en geholpen door de sterke stroming heb ik de grootste moeite om hem dichterbij te krijgen. Ik krijg zelfs kramp in mijn rechterhand die de hengel vasthoudt. Uiteindelijk kan ik de harder dichterbij krijgen en met zijn staart eerst kan ik hem in het net krijgen. Het is een flinke harder en weegt best wel veel. Na meting blijkt hij 64 cm te zijn. De haak zit voorin de bek, maar is niet makkelijk te verwijderen. Ik besluit de haak door te halen en mijn lijn af te knippen. Ik maak een paar foto's en een filmpje:

Harder 64 cm maandag 6 augustus 2012

Closeup harder 64 cmIk heb de harder ook gefilmd van dichtbij: Video harder 64 cm. 

Ik vis nog door tot vijf uur, maar vang slechts nog een kleine winde.

1 opmerking:

Anoniem zei

Mooi verslag Jan! Gave foto's en filmpjes ook.
Groeten van Ton.