zaterdag 25 februari 2012


Zelf ben ik niet wezen vissen vandaag, maar van Marcel ontving ik onderstaand visverslag per e-mail met foto's.

Hoi Jan,

Vandaag de band verwisseld en opnieuw een prop erin gezet.
Het zonnetje scheen heerlijk, dus......op naar de waterkant.
Er stond best wel een koude wind, maar de zon maakte een hoop goed.
Zoals blijkbaar gebruikelijk was het eerste stuk weer niks, bij het tweede stuk voelde ik steeds wat, het leek op aanbeten, maar soms kreeg ik een klein schubje terug aan de haak.
Even later een ruk en een enorme run van zeker 10-15meter door de slip, dit ging zo 4 keer door maar steeds korter natuurlijk.
Ik voelde duidelijk de staartslagen, dus weer een haker....alleen nu waren de staartslagen veel groter dan bij de Zeelt laatst.
Ik zag grote kolken en dacht direkt aan Karper, na een minuut of 3-4 kwam de boosdoener tevoorschijn....een grote Brasem met paaipukkels van 58cm!!

Brasem van 58 cm gevangen door Marcel

Die was precies in de staart gehaakt, ik wist niet dat die zo sterk waren zeg. Ze zeggen wel eens de snoek is de brasem onder de roofvissen zo lui, maar dit sloeg alles, wat een runs...pfff.
Even later ben ik toch maar omgelopen, omdat de zon achter de bomen bleef en de wind best koud was. De wind zou dan ook mooi in de rug zijn, dus verder werpen.

Na 3x werpen weer een knal op de hengel, vlak langs die woning die er staat, nu was het duidelijk snoek en bleef diep, dus groter dan anders.
Ook deze trok behoorlijk wat draad van de molen, alleen vloog die naar rechts, na een korte dril kwam de snoek tevoorschijn en ik zag mijn visje niet meer, dus de moed verdween weer in mijn schoenen. Ook is de kant daar een stuk hoger door de beschoeiing, en ik kreeg ook nog eens mijn hand niet goed achter haar kop, dus toen ze minder kabaal maakte met de klem op de kant gehesen en de operatietafel had ik ondertussen al gedekt. Hij zat goed diep in de onderbek en met de lange arterieklem kon ik erbij, dit moest wel in 2 fases wegens tijd, ik had haar tussendoor even laten zwemmen. Toen ik haar in eerste instantie op de kant had gelijk gemeten en 79cm is niet slecht daar, vandaar dat bij de foto het lint wat scheef lag, dit was puur voor de foto even snel.

Snoek van 79 cm gevangen door Marcel
Ik heb hierna nog ruim een uur staan gooien en 1 tik gehad met een hoop luchtbellen naar boven komend, nog 2 keer van aas verwisseld naar kleine terrible en streamer, maar helemaal niets meer. Vreemd, het plekkie was heerlijk vandaag in het weiland, ik kon het wel uren uithouden maar tevergeefs.

Vreemd trouwens die plekken op de snoek, volgens mij heb ik deze vorige maand eerder gevangen, dit viel me wel op, zeker zware jeugd gehad of die Aalscholvers....

Tussen de 2 vissen door, werd ik door een maatje gebeld die gisteren op de Kagerplassen was geweest met zijn vieren, ze hadden 14 Snoeken!!
Ze zaten in een bootje met dood aas en Jerkbaits om de snoeken te triggeren, dat werkte blijkbaar, ze zwommen erachteraan en kozen vervolgens voor het echte aas dat op een paar meter van de boot lag!
4 stuks waren rond de 90cm, leuk dagje zal dat geweest zijn.

Groeten van Marcel.

8 opmerkingen:

Ultralicht zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Ultralicht zei

Marcel,

Hoe is het mogelijk een brasem van 58 cm in zo'n klein water. In de zomer vang je die daar niet.

Die van 79 cm is een flinke voor onze stek. Het is toch wel makkelijk zo'n stek dicht in de buurt.

Jan.

Anoniem zei

Ja Jan ik vond hem ook erg groot voor daar die Brasem.
Ik denk dat je daar met licht materiaal een hoop plezier gaat beleven van de zomer, zeker met die 50cm Zeelten, die afmetingen ving ik daar al meer.
Ik heb al een voerplannetje klaar, dat werkt bij moeders ook toppie en het trekt blijkbaar ook metersnoek aan had ik gemerkt van de herfst.

Vanmiddag hingen daar ook 4 grote Buizerds te piepen recht boven me, een foto maken lukte niet met de phone, zag niks. Maakte mijn dag compleet.

groeten Marcel.

Anoniem zei

Net nog even een uurtje gevist, met de stompe terrible niks, izumi visje eraan en een attack, ik dacht die is los, maar een fractie later zat die eraan. Het arme beest kwam zonder te bewegen met de bek open naar binnen alsof die wou zeggen 'maak me los', hij zat vals gehaakt net achter de kieuw in de zij.
Was een kleintje net onder de 50 gok ik, ik heb het er even mee gehad begrijp je vast wel.
Ik verlang weer naar het penvissen.

Marcel.

Anoniem zei

Marcel,

Na een weekje werken krijg je vanzelf weer zin in vissen. Je bent de laatste dagen vrijwel iedere dag geweest en dan gaat de lol er een beetje vanaf.

Jan

Anoniem zei

ja misschien heb je wel gelijk, zal ff een net kopen bij die bolle, spreek je wel weer.

groeten Marcel.

Anoniem zei

Ik zag trouwens in het kleine slootje hele golven en stofwolken door het water gaan, zou het paaien nu al beginnen??? Bij het bruggetje was het ook dolle boel, geen honger.

Marcel

Anoniem zei

Zal best al paaien zijn. De snoek doet dat vaak al in februari, zeker in deze warme tijd.
Die koudegolf van de eerste helft van februari heeft het wel enigzins vertraagd.