vrijdag 24 februari 2012

Vrijdag 24 februari, wederom op snoek.


Vandaag, vrijdag 24 februari, gaan Marcel en ik weer met kunstaas op de snoek. Hij weer met zijn Fairplay rapier 2 grams grafiet en 4 play plugje, ik nu met de Fairplay 5 grams grafiet en een spinnertje.
Wat meteen opvalt vandaag: het voelt een stuk kouder aan dan gisteren en het is een stuk somberder, ja zelfs mistig. Ook is de wind een stuk sterker dan gisteren. Ik ben omstreeks half tien op onze stek, Marcel arriveert een kwartiertje later.
Zoals bijna gewoonlijk vangen we in eerste instantie niks, we krijgen zelfs geen stootje. Dan gaan we naar het gedeelte waar Marcel gisteren zijn twee snoeken en zeelt ving. Als eerste krijg ik een vis er aan, maar de vis reageert nauwelijks en zwemt langzaam naar mij toe en dan naar links van mijn af. Ik krijg er een vreemd gevoel bij en een paar tellen later schiet hij los. Ik denk dat ik een vis vals gehaakt had.
Marcel krijgt ook een aanslag, maar mist die. Even later is het wel raak bij hem. Een snoekje van ongeveer 50 cm heeft zijn 4 play gepakt. Terwijl de snoek nog in het water is gokken we naar de exacte lengte: Marcel gokt 50 cm ik 55 cm. Hij blijkt 53 cm te zijn, we hebben dus allebei gelijk. Hier de dril: snoek 53 cm.Even later krijg ik nog een aanslag die ook gemist wordt. Marcel wil even zijn handen opwarmen in zijn broekzakken en biedt mij aan het eens met de rapier te proberen. Ik geef hem mijn Fairplay 5 grammer. Bij een van de eerste worpen krijgt Marcel op mijn hengel een snoek. De snoek trekt de hengel krom, maar dan valt het zaakje vrij snel slap. Wij denken dat de snoek los is, maar als hij de lijn binnenspoelt blijkt de snoek naar de kant gezwommen te zijn en er nog aan te zitten. Even later schiet ie alsnog los.
Ik krijg met de rapier van Marcel ook een aanslag, maar de snoek hangt niet. Ik verbaas me over het gemak waarmee ik met de rapier de 4 play kan wegzetten. Bij het binnenhalen blijkt de 4 play geenszins de rapier krom te trekken. Die 4 play kan dus uitstekend gevist worden met de rapier.
We vangen allebei niks meer en besluiten om kwart voor twaalf te stoppen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Zo da's 10x beter die filmpjes zo dan....maar ja, ik had toch mooi een lekke voorband op de terugweg, merkte al iets onderweg naar je. Gereedschap ligt in de werkplaats, lekker handig.

Stuur maar een mail als je weer eens gaat, krijg het wel weer druk nu maar dat zien we wel.

Kijk er nu al naar uit om een grote harder te zien drillen op film.

Groeten Marcel.