zondag 4 december 2011

Woensdag 30 november en zondag 4 december


Woensdag 30 november 2011
Woensdag 30 november heb ik een vrije dag.’s-Middags heb ik een afspraak, maar ’s-morgens heb ik tijd om te vissen. Ik besluit weer met mijn FP baitcaster te gaan met  ABU revo premier  reel en Rapala J-13 oranje. De baitcaster is duidelijk mijn favoriet de laatste maanden.Het weer is prachtig: zonnig met een graad of 10 en een zuid-zuidwesten wind. Om een uur of tien arriveer ik op mijn stek. Gauw de baitcaster opgetuigd en ik kan beginnen. Worp na worp vis ik mijn stek af, maar helaas geen enkele snoek kan ik haken. Na ongeveer anderhalf uur maak ik een extra lange worp en haal de plug zo langzaam in zodat die bijna aan de oppervlakte drijft. Plotseling duikt er vanuit het niets een snoek op de plug waardoor de snoek half boven het water uit springt. Ik sla en even hangt de snoek. Wanneer ik verder binnen draai voel ik wel enige weerstand, maar al gauw zie ik waardoor dat komt: door de aanval van de snoek is het staaldraadje in een van de dreggen van de plug gehaakt waardoor ik de plug dwars binnenhaal met natuurlijk meer weerstand. Dit is het enige teken van leven wat ik van de snoeken zie. Ik besluit het op een andere stek in de buurt te proberen.

Op mijn nieuwe stek is iets veranderd: door een of andere instantie is een voorziening aangebracht om vissen onbeschadigd een gemaal te laten passeren. Dat is geen overbodige luxe, want ik heb menigmaal een zwerm meeuwen gezien die zich te goed deden aan de zwaarverminkte voorntjes die door het gemaal zwaar beschadigd waren en zo een makkelijke prooi waren voor die vogels.

Ook hier weet ik niks te vangen en ook op een andere stek verderop vang ik niks. Toch maakt het heerlijke weer en de omgeving veel goed. Volgens de verwachting van het KNMI zal het weer met december op de kalender omslaan naar nat en stormachtig weer.

Zondag 4 december 2011
Vandaag, zondag 4 december 2011, lijkt het ideaal snoekweer: bewolkt, een graad of 10 en een vrij krachtige zuidwesten wind.
Vandaag besluit ik met de FP grafiet 5 grammer te vissen en ook neem ik mijn gele FP 10 grammer mee. Deze laatste heb ik bij de oude meester persoonlijk gekocht en dat is nu zo'n 33 jaar geleden. Toen had ik nog geen leesbrilletje nodig.
Voor de FP 5 grams grafiet gebruik ik de Shimano Symetre 750, voor de gele 10 grammer een oude Luxor molen:


Ik begin om ongeveer 10 uur met de FP 5 grams grafiet en gooi hoopvol in. Worp na worp levert echter niets op, zelfs geen stootje. Na ongeveer anderhalf uur verwissel ik de twee meter lange FP 5 grams grafiet voor de gele 10 grams FP: dat is wel even wennen, want de 10 grammer is zeker 35 cm korter. Na een tijdje raak ik er een beetje aan gewend. Ik gebruik een 45 mm terrible op de 10 grammer, maar ook daar hebben de snoeken blijkbaar geen trek in. Om ongeveer kwart over twaalf besluit ik maar in te pakken. 


1 opmerking:

marcel neerhout zei

Hoi Jan, eindelijk gevonden, maar je moet hier ook een mogelijkheid maken om anoniem in te loggen, het is dat ik ook gmail heb.....mneerhout@ kan ik de foto's eens naar je mailen voor je blog.
Ik heb nog leuke foto's van vroeger in de weilanden en langs de vlieten en o.a Sion, jij met je zwager en Erwin, alleen roadrunner mis ik.
Ja ik heb net bij John mijn Hardy fibalite spinning laten aanpassen en gelijk 4 hengels meegenomen, toemaar....met grafiet heb ik niet zo veel, alleen de rapier is grafiet en ik vis met 10 of 12/00 op de UL hengels, de andere vanaf 16 tot 20/00 nylon, Stilon uiteraard (-; Die kg's doen me niks, als de rek er maar in zit. Ik vis altijd met terrible spinners, maar de laatste tijd met de Izumi shad alive 50, da's een 2,8gr visje waar ik bijna elke dag 2-3 snoeken op je stekkie eruit trek en zelfs in het slootje met de bruggetjes langs de weg, het kleine slootje, zie ik weer baars! Ook daar pak ik steeds snoek. Wel veel planten nog. Het leuke is dat als ik daar sta, andere vissers snel aftaaien, ik sta echt elke 15min met een kromme hengel, als het niet sneller is...wel veel lossers op de kleine scherpe dregjes.
Met die nieuwe molentjes heb ik ook niets, mooie slip dat wel, maar volgens mij sponsor je daarmee de wielrenners versnellingen, service is ook ruk van dat bedrijf.
Maar goed, ik probeer er morgen te zijn, kunnen we gelijk telefoon nummers uitwisselen, dat hadden we vroeger niet haha.
We moeten ook maar eens wat andere stekken opzoeken, ik heb veel moois gezien langs de A12, stap maar in.

groetjes Marcel.