dinsdag 3 november 2009

80 + snoek met de Fairplay grafiet 5 grammer

Vandaag, zondag 25 oktober, gevist met de 5 grams Fairplay grafiet en als molen de Pelican 50 gevuld met 14/00 maxima nylon. De zon schijnt regelmatig en er staat een wind uit het zuidwesten van ongeveer kracht 4. Het is een graad of 15.

Om een uur of een 's-middags maak ik de eerste worp en na een half uur krijg ik een aanslag: ik sla en de snoek hangt even maar schiet dan weer los. Sh*t! Om de een of andere reden geef ik altijd me zelf de schuld dat de snoek los schiet: was de concentratie na een half uur misschien verslapt en sloeg ik te laat?

Wanneer ik ingehaald heb dan blijkt het verlengde spinstangetje van mijn zelf gemaakte spinnertje in een hoek van negentig graden te staan: het is duidelijk dat een snoek toegegrepen had. Ik buig het stangetje weer recht en gooi op dezelfde plek nog een paar keer in, wie weet kan ik hem nogmaals verleiden!

Bij de vijfde worp gebeurt het......... Ik heb het spinnertje bijna ingedraaid wanneer een flinke snoek zichtbaar wordt in het heldere water achter mijn spinnertje. Vlak voor mijn voeten versnelt de snoek en grijpt het spinnertje en zwemt meteen rechts van me weg. Ik weet achteraf niet eens meer of ik geslagen heb, maar opeens sta ik met een sterk gebogen hengel en de slip geeft meteen lijn af.

Dit is duidelijk een zware snoek en in het begin blijft hij diep zwemmen en gaat hij regelmatig door de slip heen. Na een dril van ongeveer 4 minuten wordt hij toch wel moe en komt naar de oppervlakte. Na een paar pogingen kan ik hem in mijn imitatie Simplexnet krijgen.

Het spinnertje zit voorin in de rechtermondhoek en laat zich makkelijk verwijderen. Snel meten en hij blijkt 86 cm te zijn. Mijn grootste snoek op de 5 grams Fairplay grafiet. Dit was hem:Na een foto gemaakt te hebben zet ik hem voorzichtig weer terug in het water.

Ik vis nog een paar uur door, krijg nog een aanslag op de spinner, maar deze schiet los.

Mijn Pelican 50 begint overigens vreemde kuren te vertonen: soms slaat de beugel pas met veel moeite over. Later blijkt dat de schroef van het beugeltje dol gedraaid is in het molenhuis. Die kan ik niet meer goed vastdraaien. Met een zelftapper en wat secondenlijm heb ik het euvel inmiddels provisorisch verholpen.
Eerder was de beugel al eens afgebroken van de Pelican 50, maar dat is gelukkig onzichtbaar gelast door een collega van mijn zwager.

In het voorafgaande weekeinde van 17 en 18 oktober had ik nog twee kleine snoekjes kunnen vangen. Beiden waren rond de 50 cm.

Geen opmerkingen: