vrijdag 18 april 2014

Met de nimf op de hoogzwemmende brasem

Vandaag ga ik alleen met de vlieghengel achter de brasem aan. Eerder deze week had ik nog een e-mail wisseling hierover met Marcel. Hij had op het vliegvisforum van een bekende vliegvisser gehoord hoe die op brasem viste met de vlieghengel. Hij zocht de hoogzwemmende brasems op en wierp daar vlakbij zijn nimf in en viste die dan snel terug. Soms snelde dan een brasem achter de nimf aan en pakte die. Dit wilde ik ook wel eens proberen.

Omstreeks half twee arriveer ik op mijn stek. Het is ronduit koud met een graad of 10 en daarbij staat nog een stevige noordenwind. Ik constateer dat er wel meer waterplanten zijn opgekomen, echter het water is nog steeds behoorlijk troebel. Ik probeer het eerst in het ondiepe slootje, maar dat levert niets op. Ik probeer het dan in de Vuilbak en al gauw zie ik een paar hoogzwemmende brasems tussen de lelies zwemmen. Ik werp mijn nimfje vlak bij een van de brasems en vlak nadat de nimf in het water is vis ik hem snel terug. De brasem schiet er snel opaf en pakt mijn nimf en ik sla aan en hangen! De truuc is gelukt. De brasem trekt de 10 feet Flextec aftma 3 enige tijd in een fraaie bocht en even later kan ik hem scheppen. Na meting blijkt hij 54 cm te zijn. Na onthaken en het maken van een paar foto's zet ik hem terug. Dit was hem:
Brasem van 54 cm op de nimf.


Ik zoek het water nog af naar meer brasems, maar ik zie er maar heel weinig. Waarschijnlijk is het koude weer hier debet aan. Dan krijg ik ook nog een buitje op mijn kop: het is maar een klein buitje, maar ik wordt behoorlijk nat. Ik fiets nog wat andere stekken af, maar vang niets meer.
Op het laatst kom ik Marcel nog tegen en vertel hem over mijn brasemvangst. Omstreeks half vijf stop ik er mee.


Geen opmerkingen: