woensdag 6 maart 2013

Marcel op het Oostvoornsemeer.

Van Marcel ontving ik onderstaand visverslag van dinsdag 5 maart 2013.


Hoi Jan,

Gisteren een dagje vrij gemaakt wegens de mooie weersvoorspelling en niet voor niets gelukkig.
Ik arriveerde rond 8 uur in de morgen, maar wat was het koud 3,5C en winderig zeg brrr.
Ik ben de eerste 2 uurtjes wat gaan kijken langs de kant of ik wel leven zag en of de anderen wat vingen, niets dus....
Ook Anne kwam eraan en nam plaats op zijn vertrouwde en verboden steiger om te vissen, hij heeft een hernia, dus vanaf een stoeltje gaat het net. Maar ook hij kon niets vangen.

Toen kwam er een ander aan waar ik al eens eerder mee heb staan vissen, aardige gast uit Hoogvliet, hij ving er al snel 1 van tegen de 50 cm een mooi mannetje, helaas heb ik geen foto, want ik zat zo ingepakt dat ik niet bij mijn telefoon kon.
Daarna gingen we weer naar de auto's om wat te eten en mij te ontdoen van een berg kleding, want het werd nu toch wel erg aangenaam en kon me nauwelijks bewegen met die bepakking.
De andere moest toch naar huis en ik ging in mijn eentje lekker de binnenbak in met de mouwen opgestroopt voor de zon, hup een dammetje verder erop dan waar de collega er 1 ving en van de andere kant de vis verleiden....

Ik gebruikte een witte streamer met een intermediate lijn om traag te laten zinken met 21/100e tip eraan, het zonnetje nam flink aan kracht toe en de wind nam af, heerlijk dus.
Ik zag diverse vissen 'draaien' en dat gaf goede moed....ineens was er die flinke beuk op de hengel....HANGEN!!
De vis bleef ver weg en nam geen runs, wel voelde die zwaar aan.
Na een paar minuten kreeg ik er zicht op en het bleek een mooi mannetje in paaikleed te zijn van best wel een aardige afmeting voor mijn doen.
Eenmaal vlakbij de kant zag hij mij en begon het gevecht pas echt, het beest bleef maar de diepte opzoeken, ik zat in de buitenbak te vissen dus diep.
Na weer wat minuten kon ik eindelijk een poging nemen om hem te scheppen, maar hij paste er niet in! mmmm toch maar een groter net aanschaffen...
Hij floepte er tot 3x uit en eindelijk had ik hem dubbel gevouwen erin (-;


Oostvoornsemeer, maart 2013.Regenboog voor Marcel, ongeveer 65 cm.


Regenboog.Een mooie vis, ik kon zo snel het meetlint niet vinden met al die vakjes in het vest, maar ik schat hem toch wel rond de 65 cm.

De streamer zat ondanks weerhaakloos stevig in de mondhoek gehaakt, toch weer een geluk dat het beest niet het luchtruim nam zoals de naar mijn mening wildere vrouwtjes van 50 cm wel doen.
Kortom weer een geslaagde dag op het taaie OVM, helaas moest ik weer tijdig naar huis om de kleine te halen, ik zag er steeds meer tevoorschijn komen...jammer.
Groetjes Marcel.

4 opmerkingen:

Jan zei

Hallo Marcel,

Mooie regenboog heb je weer. Je hoeft niet ver te reizen om toch forel te vangen.

Ik ben de afgelopen weken ook nog wel een paar keer een paar uur geweest met de spinner en de plug, maar ik kreeg zelfs geen stootje.

MVG

Jan

Anoniem zei

Van de week had ik een volger (vergat te stampen haha) en zag ze veel jagen, gisteren waren ze aan het paaien zag ze om elkaar draaien vanuit de auto, maar ik kijk meer dan dat ik vis. Ik gooi hooguit 15-30min en heb het dan wel gezien.
De Baron is weg, nu lui met pitbulls erin, en nieuwe beschoeiing zijn ze mee bezig.
Wat betreft reizen, OVM is leuk, maar elders is het zoveel mooier net een paradijs mét vis.

Marcel

Anoniem zei

Tja, het blijft een heel interessant water dat OVM. Dit jaar wordt mijn 20ste OVM seizoen maar ik wacht nog even op wat warmer weer :)

Mooie vis overigens !

Groeten,

Henk Moelker
http://de-schreineriaan.clubs.nl/

Anoniem zei

Hoi Henk,
ja het is zeker interessant daar, pfff 20e seizoen, dan heb je de goede tijden nog mee gemaakt! Nu is het bikkelen en proberen maar goed te doen.
Heb me vandaag weer verwend met een Danielsson Midge reel voor de FP#2 en een 10ft #3 erbij voor het voorjaar en vakantie Slovenië.
Tot ziens op het OVM!

Marcel.