maandag 3 december 2012

Zondag 2 december: Marcel op het Oostvoornsemeer

Van ons drieën is Marcel de enige die in het weekeinde heeft gevist en wel met de vlieg op het Oostvoornse meer. Hieronder zijn relaas.

"Hoi Jan,

Vanmiddag ondanks de buien toch maar naar Oostvoorne gegaan, ik wilde vandaag wel eens met de zinklijn icm streamers/wooly buggers vissen.
Ik heb een mooi neopreen waadpak gescoord icm een bellyboot, maar dat is voor later, dit is wel lekker warm nu.

Niet op de gebruikelijke locatie, maar nu eens aan de oostzijde thv de masten, daar wordt tegenwoordig goed gevangen en er zitten diepe putten.
Dus huppekee, te water met die streamers.....
Al gauw bleek dat ik dit niet gewend ben, want ik werd er al snel op gewezen door een collega visser dat ik dan niet met lange tapse leaders moet vissen mmmmm, achteraf klopt dat wel weet ik van het Fint vissen. Hij heeft me geholpen met die lijnen te wijzigen en ik ging weer verder klooien, maar wat een ellende met dat wier daar zeg...en ik maar denken dat ik aanbeten had.

Dus na een tijdje terug naar de auto om bij te komen en wat eten, maar wat zag ik daarrrrr langs de kant, allemaal stijgende forelletjes!
Dus ik de andere reel erop met drijflijn en een drijvend zwart vliegje......helaas ze bleven stijgen, maar niet bij mij.
Even verder stond iemand achtjes te draaien en ving zowaar een springend uitzettertje....mmmmm, dat moet een nimf zijn, dus ik inmiddels al tegen het schemer aan, een creatie van mijzelf die in Slovenië redelijk succesvol was, een grijze goudkop eraan geknoopt.
Al snel voelde ik een tik en een mooie 40'er rainbow kon ik al strippend binnenwerken, die was in ieder geval groter dan mijn buurman haha.
Helaas geen foto, want die buurman stond erbij, dus in het net onthaakt en weg ermee.
Dus ik weer verder met werpen.....ik had weer een aanbeet, maar al binnenstrippend leek het wel of die mijn kant op kwam, ik raakte in alle haast met mijzelf in de klit.
Weg was die... grrr. 

Het werd donker en donkerder, op een gegeven moment stond ik gewoon blind te werpen en wilde eigenlijk naar de auto om in te pakken, ik gooide nog 1x ver uit om mijn lijn te strekken en zo naar de kant lopend om netjes de lijn op de reel te spoelen, en ja hoor.....ik zat weer eens vast aan die paal waar ik net naast stond, ook dát nog in het donker......maar toen begon die paal ineens lijn te nemen huh!?wandelende takken bestaan, maar palen.... eeeyyy dit is een beste, die neemt ouderwets een eind lijn en kon hem/haar lekker op mijn nieuwe reel drillen, perfecte slip die Danielsson reels topspul! Zeker icm met mijn 3x tippie, ik rekende immers op die nieuwe uitzettertjes. Na zeker 10 lange runs en met een minuut of 5 had ik hem/haar bij de kant, maar onee....ik zie niets inmiddels....
Dus het beestje even in het net in het water gelaten en snel mijn hoofdlampje gepakt, nimf eruit en op de foto in het natte wier/gras aldaar gelegd.
Een mooie rainbow van precies 50 cm die best wel een robbertje kon vechten, ik legde de vis terug en in het schijnsel van de hoofdlamp ging die er weer vlot vandoor, mission accomplished!!


Regenboog van 50 cm.Het was in ieder geval een leerzame dag weer, normaal sta ik er met bibio's te klooien en scoren ook, maar dit was ook best wel leuk!
Volgende keer met de bellyboot, die is al binnen, ik wacht nog op de flippers, maar dan ga ik er zeker meer vangen!" 

Geen opmerkingen: