zondag 1 april 2012

Zondag 1 april 2012

Ik was eigenlijk niet van plan om te gaan vissen, want het zou koud zijn zondag en ook nog met kans op regen. Wanneer ik zondagmorgen wakker word dan schijnt zowaar de zon en lijkt het best aardig weer. Ik besluit het toch weer een paar uur op de karper te proberen. Snel mijn FP brasemhengel gepakt en een blikje mais en een zak met voer dat ik van Marcel heb gehad.

De stek bij het Lyceum is maar 5 minuten fietsen voor mij, maar het voelt toch wel koud aan. Ik ga op dezelfde plek vissen waar ik vorige week een karper van 50 cm ving. Ik strooi eerst wat voer op mijn stek en tuig dan mijn hengel op. Ik gebruik weer mais die ik met een soort hair aan mijn haak bevestig.
Al snel zit er beweging in mijn dobber ten teken dat er vis zit, maar de beten zetten niet door. Na ongeveer een uur gaat mijn dobber schuin weg en ik verwacht een karper. Helaas het blijkt een brasem te zijn. Ik besluit meteen maar te verkassen, want deze brasem heeft natuurlijk alle mogelijk aanwezige karpers verjaagd.
Op de nieuwe stek voer ik weer, maar ook hier is geen karper te bespeuren. Er komt nog een jongetje van een jaar of vijf bij me kijken. Hij is met zijn vader verderop aan het vissen, maar hij vindt het bij mij blijkbaar interessanter dan bij zijn vader, want hij komt iedere keer weer terug bij mij kijken.
Intussen krijg ik het steeds kouder en besluit omstreeks kwart voor een te stoppen. Toch was het wel weer leuk om weer eens naar een dobbertje te kijken, dat is toch wel een heel andere visserij dan met kunstaas.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag Jan,

Kan me goed voorstellen dat het na een hele tijd spinnen erg leuk is om naar een pennetje te kijken.
Leuk dat je soms verhalen schrijft waarin je weinig of niets vangt.

Groeten van Ton Hopmann.

Anoniem zei

Tja Jan heeft niet zo'n rijke fantasie en teveel foto's denk ik.
Ik was vandaag even bij moeders in de tuin aan het werk/helpen en ondertussen een pennetje onder de kant gelegd met wat voer. Ook ik heb geen stootje gezien, heel vreemd, terwijl ik daar onder de kant normaal echt makkelijk 3 tot 5 karpers wegtrek.
Ik had dat vorig jaar ook in de nazomer, toen bleek er een snoek van precies 100cm te liggen, ik ving hem met de plug omdat ik hem zag jagen.
Nu zag ik weer allemaal staarten naast mijn dobber en kolken, alleen nu hadden ze stippen erop!
Het bleken dus een stuk of 6 snoeken te zijn zover ik zag, allemaal circa 50-60cm, die vang ik daar normaal nooit zo klein.
Ze zwommen 2 aan 2 dicht tegen elkaar langs de kant en dan een spurt met stofwolken naar het midden, was een gaaf gezicht, ik heb er 1 kunnen vastleggen op film en die had de nodige beschadigingen achter op de rug, wit weefsel zag ik dus vers.
Waar die bigmamma snoek was weet ik niet, maar de karpers en witvis waren er niet meer.

Marcel.

Anoniem zei

Eh, ik bedoel het zeker niet negatief hoor. Meer van dat we maar gewone vissers zijn die ook weleens weinig of niets vangen.

Moet mooi geweest zijn, die snoeken die zo tekeer gingen.

Ton.