dinsdag 5 mei 2020

Dinsdag 5 mei op de karper

Vandaag gaan Wim en ik weer op de karper op dezelfde stek als afgelopen zaterdag. We beginnen weer omstreeks 4 uur in de middag. Het is zonnig met een frisse noordoosten wind en een graad of 15. We vissen weer met mais.

We zien de aanwezigheid van vis dus dat is wel bemoedigend. Na een tijdje zie ik Wim met een gebogen hengel staan: hij heeft er een karper aan. Onderweg naar hem toe zie ik de karper die ik in eerste instantie op een centimeter of 60 schat.

De karper vecht hardnekkig en laat zich niet gemakkelijk in het Balcomb net derigeren. De karper blijft op afstand en is niet zo makkelijk naar de kant te halen. Uiteindelijk lukt het om de karper in het net te krijgen.










De karper blijkt uiteindelijk toch 74 cm te zijn. De haak zit diep maar kan worden verwijderd.



Karper 74 cm van Wim




De karper gaat retour


Dit is de grootste karper tot nu toe in het seizoen. We vangen allebei nog een paar brasems van 52, 53 en 58 cm.



Brasem 58 cm

Wim ziet nog een wezel en maakt snel een foto. Even later zien we de wezel de weg oversteken.

Wezel


Het blijft vandaag bij de ene karper van Wim. Omstreeks acht uur stoppen we.

2 opmerkingen:

Peter Linzell zei

Jan en Wim fantastisch dat jullie weer (online) terug zijn. Ik heb gisteravond met veel plezier de nieuwe blog-verslagen gelezen!

Groet van Peter

Sjirk de Vries zei

Hoi Jan,

Weer een fantastische post op deze mooie blog.
Ik heb een vraag, ik zag dat je in het verleden een mooie fairplay hengel hebt gelakt.
Op het moment ben ik een Milwards splitcane hengel aan het lakken met Ruwa jachtlak.
De wikkelingen krijg ik wel mooi maar op het hout kan ik het moeilijk strak krijgen zonder her en der een bubbeltje.
Ook zou de hechting wel iets beter kunnen heb ik het idee.
Daarnaast vind ik lastig om te bepalen hoeveel ik tussen de lagen door moet schuren.. de eerste lagen schuur je ook zo weer weg.. of kan ik beter om de zoveel uren een laagje doen?
Mocht je nog weten hoe jij het precies hebt gedaan en tips hebben dan hoor ik dat graag.

Groeten,

Sjirk de Vries