zondag 23 januari 2011

Zondag 23 januari twee snoeken, grote verspeeld

Vandaag, zondag 23 januari, weer met de plug op snoek. Ondanks dat het een graad of zeven is voelt de noordenwind koud aan. Bovendien gaat het tegen de verwachting in ook nog eens regenen als ik net bezig ben met vissen. Voordeel van het slechte weer is wel dat ik de enige ben op mijn stek.

Ik vis met een oranje rapala plug en de FP baitcaster light. Het eerste half uur of zo vang ik niks en ik krijg zelfs koude tenen. Dan plotseling een aanslag: de snoek hangt even, maar schiet weer los. Na een tiental worpen krijg ik weer een aanslag en ditmaal hangt de snoek. Na een korte dril blijkt deze dame 65 cm te zijn. Gauw onthaken en een foto maken en terugzetten. Dit was hem:


Ik krijg op dezelfde plek nog een snoekje dat op het laatste moment afhaakt, maar verder niets. Na drie kwartier vergeefs gooien krijg ik het steeds kouder en besluit nog één plek af te vissen.

Ik maak een verre worp en al gauw krijg ik een aanslag: de snoek hang even, maar schiet los. Na twee worpen op dezelfde plek weer een aanslag en weer schiet de vis los. Ik zal hier niet opschrijven wat ik toen zei. Ik zet de slip van de reel nog iets vaster, zodat die niet zo gauw tijdens het aanslaan in werking zal gaan.

Na een paar worpen op dezelfde plek weer een aanslag en nu hangt de snoek. Het is er wederom een van 65 cm, maar deze is niet zo dik. Na een korte dril kan ik hem pakken en na onthaken en foto maken zet ik hem weer terug. Merkwaardig genoeg blijft de snoek zeker een kwartier vlak voor de kant liggen. Dit was hem:Na een paar worpen op dezelfde plek krijg ik plots een keiharde aanbeet: ik sla aan en de snoek stormt meteen weg, dwars door mijn toch zwaar afgestelde reelslip heen. Ik zie grote kolken en dit is duidelijk een (veel) groter exemplaar. Hoe groot weet ik niet want na enkele seconden schiet ook deze snoek los. Dit is vreselijk balen want dit was echt een grote snoek. Ik controleer nog even de dreggen van mijn plug, maar die zijn vlijmscherp. Misschien is de plug in relatie tot mijn baitcaster te groot en kan ik daarom niet goed aanslaan.

Ik gooi nog vele malen op dezelfde plek, maar geen snoek laat zich nog zien. Om een uur of half vier besluit ik te stoppen omdat het ook nog eens gaat miezeren.

Geen opmerkingen: