zondag 21 december 2014

40+ baars voor Marcel

¨Nog wezen vissen Jan?
Kijk eens wat er vanmiddag uit de gracht kwam dikke 40+er…er werd ook goed snoek gevangen met dood aas o.a 95cm zag ik effe snel.


40+ baars van Marcel
40 + baars van Marcel


Wij vissen met nimfen en erg veel baars als bijvangst, de snoeken waren zo erg bezig dat het sneeuwde van de schubben onder water voor mijn voeten!

Oja, de vergunning was van de week al binnen zag ik net pas.
Marcel.¨

zondag 14 december 2014

Op de snoek

Vanmiddag, zaterdag 13 december, gaan Wim en ik op de snoek. De verwachting is dat het nagenoeg droog blijft. Om één uur ga ik met de fiets op pad. Onderweg kom ik langs de plek waar straks de Blankenburgtunnel zal worden aangelegd. Er is als protest een volksbos aan gelegd. Zie hier het bord:






Even voor half twee arriveer op de afgesproken eerste stek. Ik zie direct dat door het vele malen de afgelopen dagen het water gelijk koffie is. Ik probeer het toch, maar als Wim vijf minuten later arriveert, verkassen we direct naar stek twee waar het water een stuk helderder is en waar Wim vorige week drie snoeken ving.

Al na enkele worpen pakt een snoek mijn Salmo plugje en na een korte dril kan ik hem landen.










Tot tweemaal toe krijg ik nog een volger: vooral de tweede keer is de snoek van naar schatting 70 cm mijn plug gevolgd tot vlak bij de kant en duidelijk zichtbaar. Hij laat de plug echter onaangeroerd.

Wim blijft vandaag visloos. Dan wordt het steeds donkerder op nadering van een regenbui en weldra gaat het regenen en dat blijft het zeker een uur lang. We zijn al gauw doorweekt en koud. We proberen nog een paar andere plekken op hetzelfde water, maar dat levert verder niks op. We voelen dat het flink gaat afkoelen en omdat we doornat zijn gaan we omstreeks half vijf op huis aan.




woensdag 10 december 2014

Roofblei(tje) voor Marcel

Marcel heeft aan de Fairplay vlieghengel aftma 2 een roofbleitje gevangen in de grachten van Maassluis.

Roofblei aan de FP vlieghengel #2


Dit betekent dat ze zich voortplanten en verspreiden. Dat belooft wat voor de toekomst.

zondag 7 december 2014

Drie snoeken voor Wim

Hallo Jan,

Het was jammer dat je moest werken want gisterenmiddag was het goed visweer (licht bewolkt met zuidwesten wind).
Ik begon om twee uur en viste met de BB4 (Pezon & Michel)  in combinatie met een Savage-Gear 4play herring.
Op de eerste stek leek alles compleet uitgestorven; geen spoor van leven. Na een half uurtje had ik het wel gezien en vertrok ik naar de grote plas. Ook hier leek aanvankelijk geen snoek te bekennen maar na enige tijd vissen  kreeg ik ineens aanslag op aanslag. Ik had in een halfuurtje 5 aanslagen en een aantal volgers. Twee snoeken schoten echter los en ik heb er 3 kunnen landen.  Een snoek van 62 cm en twee van ongeveer 55 cm. Opvallend was dat zowel de volgers als de losgeschoten en gevangen snoeken allemaal relatief kleine snoeken waren. Dat was ook gelijk een probleem omdat een van de 55 cm snoekjes de plug compleet had ingeslikt. Gelukkig konden de twee dreggen (zonder weerhaak) redelijk makkelijk worden verwijderd maar ik vind dit toch altijd wel het nadeel van vissen met pluggen.  Even snel als het feest begon was het ook weer voorbij. Ik heb nog een uur gevist maar kreeg geen enkele aanslag meer. Om half vijf werd het donker en behoorlijk koud en hield ik het voor gezien.





Snoek van 62 cm.








Met vriendelijke groet,

Wim