woensdag 18 januari 2012

Zondag 8 januari 2012


Zondagmorgen 8 januari hebben Marcel en ik samen gevist op de snoek. Er stond veel wind en we hebben al gauw een plek gezocht waarbij we de harde wind in de rug hadden. Marcel, met de spinhengel, heeft twee keer een snoek vast, maar evenzoveel keer schiet ie los.

Ik vis zelf met de FP baitcaster light en een oranje Rapala jointed J13. Ik krijg geen stootje. We proberen nog een ander water, maar dat levert ook niks op. Omstreeks 1 uur 's-middags nokken  we er mee.

Marcel mailde me nog het volgende:

"Ik ben het hele weekend aan het werk, dus morgen gaat niet lukken.




Wel heb ik dat Izumi visje gevonden van ±20gr. die mag je hebben, ik zal hem meenemen voortaan.


Vandaag was ik dus aan het werk, maar wegens een noodzakelijke pauze op de klus, ben ik even een half uur gaan visje in je vijver.
Ik wilde eigenlijk met de Rapier/streamer, maar zag geen molentjes in de auto, alleen de Penn420SS gelukkig, dus de 10grammer werd het.
Het was lekker weer en weinig wind, heerlijk. Alleen weinig leven van de snoek, geen tikje.....
Eerst dacht ik dat ik vastzat, maar kreeg kleine schubjes terug aan de haak, weer zeelt in de buurt, even later was het verderop raak een zeelt in de rug. Voor de kant schoot hij los brrrr, kreeg ook zowat de shad voor mijn kop, kon maar net bukken.
Dus weer niks.....totdat ik langs het gemaal gooide, in die kom, en lopend naar de auto binnendraaide en jawel eindelijk snoek.
Niet groot wel sterk, circa 65cm, dus toch nog vis en weer op naar de klus.



Groeten Marcel en tot volgende keer.